vissza | nyomtatás

Bemutatkozás

Egy folyamatosan lüktető, alakuló főváros, nyugodt szigetei a parkok és zöld területek, melyek különböző történetek és rendezvények színes helyszínei.  Ezeken a helyeken köttettek barátságok, életre szóló kapcsolatok, esetleg viták utáni elválások…

Parkjaink csendes hátterei, hangos kártyacsatáknak, izgalmas sakkpartinak vagy csendes pihenéssel egybekötött regényolvasásnak. Akik egy park életét hosszabb ideje figyelik, randevúkat láthatnak, gyermekek felcseperedését kísérhetik figyelemmel és sok más ezer történet szövődik virágosított felületükhöz.

Budapest városképének szerves részét képezik a napjainkban egyre inkább megújuló, a városszépítő programoknak köszönhető zöld felületek. Észre sem vesszük, hogy mi a használói alakítjuk és ők is alakítanak minket. Egy-egy kiemelt helyen álló szobor tálán egy letűnt kor őrzője sok-sok cselekedet néma tanúja, esetleg elszenvedője. Ha egy sétányrészleten, egy padon megpihenve megpróbálunk eljátszani azzal a gondolattal, mi minden történt a szobor környezetében, akkor magunk is írhatunk vélt történeteket, melyek talán bármelyik parkban játszódhattak.
Budapest arculatához mindenképpen szervesen hozzájárul, hogy milyen önálló életet élő parkjai voltak, vannak és lesznek.