Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen


Térkép: megnyitás
Térkép: bezárás

Hősök tere

Mennyire elszoktunk már az ilyen elnevezésű terektől, nekem legalábbis egy korábbi időszak térelnevezési gyakorlata ugrott be rögtön a hősök szóról, pedig hősökre minden korban szükség van. Az itt bemutatott tér a főváros 23. kerületében, Soroksáron van.

Soroksárt 1950-ben csatolták Budapesthez, ezután hosszú évtizedig a 20. kerület része volt, mígnem 1994-ben önállósodhatott. A családi házas, kertváros jellegű Soroksáron természetesen a fővárosi átlagosnál jóval magasabb a zöldfelületek aránya, így az itteni terek, parkok inkább közösségi térként fontosak –ahol a fontosabb boltok találhatóak meg, közintézmények és ahol a tömegközlekedési vonalak is találkoznak.

 

A 23. kerületben, Saroksáron fellelhető Hősök tere

A Hősök tere egyik végét az itteni egyik főút,  a Grassalkovich út érinti, másik végén pedig a Nagyboldogasszony templom áll. Közelében van az önkormányzat és megállója van itt a Ráckevére menő HÉV-nek is. Jelentős alapterületű, két részre osztott zöldfelületről van itt a szó, melynek egyik fele szépen parkosított, míg a másik játszó részek várják a gyermekes szülőket, a fiatalabb korosztályt.

A Hősök teréről elmondhatjuk, hogy a kerület szíve, annak középpontjában zöldelő oázisa.

Légifotó: Civertan Grafikai Stúdió


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 23 + 38


Add a Facebook-hoz
Szent Imre tér »»

Csepel emblématikus tere, közlekedési központja, melynek története fontos része Csepel történetének is. A téren álló Kisboldogasszony templomot 1857 és 62 között emelték. Szintén itt került elhelyezésre egy II. világháborús emlékmű és az 56-os emlékmű, melyet 2006-ban avattak fel.
Kemal Atatürk park »»

Kispesten, a Fő utca Üllői út végén kialakított közparkot a török köztársaság atyjáról, Mustafa Kemal Atatürkről nevezték el.
Hősök tere »»

Mennyire elszoktunk már az ilyen elnevezésű terektől, nekem legalábbis egy korábbi időszak térelnevezési gyakorlata ugrott be rögtön a hősök szóról, pedig hősökre minden korban szükség van. Az itt bemutatott tér a főváros 23. kerületében, Soroksáron van.
Nagytétényi Kastélymúzeum parkja »»

A Nagytétényi Száraz-Rudnyánszky kastély felkeresése már tekinthető egy kisebb kirándulásnak is –a belvárosból indulva-, azonban még elérhető tömegközlekedéssel.Tamogató:
Az oldal üzemeltetője:

Civertan Grafikai Stúdió
Cím: 1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu
Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió