Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen

Bemutatkozás

Egy folyamatosan lüktető, alakuló főváros, nyugodt szigetei a parkok és zöld területek, melyek különböző történetek és rendezvények színes helyszínei.  Ezeken a helyeken köttettek barátságok, életre szóló kapcsolatok, esetleg viták utáni elválások…

Parkjaink csendes hátterei, hangos kártyacsatáknak, izgalmas sakkpartinak vagy csendes pihenéssel egybekötött regényolvasásnak. Akik egy park életét hosszabb ideje figyelik, randevúkat láthatnak, gyermekek felcseperedését kísérhetik figyelemmel és sok más ezer történet szövődik virágosított felületükhöz.

Budapest városképének szerves részét képezik a napjainkban egyre inkább megújuló, a városszépítő programoknak köszönhető zöld felületek. Észre sem vesszük, hogy mi a használói alakítjuk és ők is alakítanak minket. Egy-egy kiemelt helyen álló szobor tálán egy letűnt kor őrzője sok-sok cselekedet néma tanúja, esetleg elszenvedője. Ha egy sétányrészleten, egy padon megpihenve megpróbálunk eljátszani azzal a gondolattal, mi minden történt a szobor környezetében, akkor magunk is írhatunk vélt történeteket, melyek talán bármelyik parkban játszódhattak.
Budapest arculatához mindenképpen szervesen hozzájárul, hogy milyen önálló életet élő parkjai voltak, vannak és lesznek.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Széchenyi tér (Roosevelt tér) »»

A legnagyobb magyar, Széchenyi István nevét 2011-től viseli Pest egyik legjelentősebb tere. Előtte, hosszú évtizedekig Roosevelt tér volt a neve, de korábban viselte Ferenc József nevét is, miként hívták Lánchíd térnek, Kirakodó térnek, még előbb pedig Ács térnek.
Kemal Atatürk park »»

Kispesten, a Fő utca Üllői út végén kialakított közparkot a török köztársaság atyjáról, Mustafa Kemal Atatürkről nevezték el.
Hősök tere »»

Mennyire elszoktunk már az ilyen elnevezésű terektől, nekem legalábbis egy korábbi időszak térelnevezési gyakorlata ugrott be rögtön a hősök szóról, pedig hősökre minden korban szükség van. Az itt bemutatott tér a főváros 23. kerületében, Soroksáron van.
Fővám tér »»

Ki gépen száll fölébe, csak az láthatja, hogy a Fővám tér felújított park részében nemzeti színű a játszótér. Bevallom, nekem a földről ez megoldás nem tűnt fel, az annál inkább, hogy mennyivel barátságosabb lett a megújult tér, ahol szinte mindig eltölt az ember 10-15 percet megpihenve, ha arra jár, hogy gyönyörködjön a látványban.Tamogató:
Az oldal üzemeltetője:

Civertan Grafikai Stúdió
Cím: 1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu
Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió