Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen


Térkép: megnyitás
Térkép: bezárás

Hősök tere

Mennyire elszoktunk már az ilyen elnevezésű terektől, nekem legalábbis egy korábbi időszak térelnevezési gyakorlata ugrott be rögtön a hősök szóról, pedig hősökre minden korban szükség van. Az itt bemutatott tér a főváros 23. kerületében, Soroksáron van.

Soroksárt 1950-ben csatolták Budapesthez, ezután hosszú évtizedig a 20. kerület része volt, mígnem 1994-ben önállósodhatott. A családi házas, kertváros jellegű Soroksáron természetesen a fővárosi átlagosnál jóval magasabb a zöldfelületek aránya, így az itteni terek, parkok inkább közösségi térként fontosak –ahol a fontosabb boltok találhatóak meg, közintézmények és ahol a tömegközlekedési vonalak is találkoznak.

 

A 23. kerületben, Saroksáron fellelhető Hősök tere

A Hősök tere egyik végét az itteni egyik főút,  a Grassalkovich út érinti, másik végén pedig a Nagyboldogasszony templom áll. Közelében van az önkormányzat és megállója van itt a Ráckevére menő HÉV-nek is. Jelentős alapterületű, két részre osztott zöldfelületről van itt a szó, melynek egyik fele szépen parkosított, míg a másik játszó részek várják a gyermekes szülőket, a fiatalabb korosztályt.

A Hősök teréről elmondhatjuk, hogy a kerület szíve, annak középpontjában zöldelő oázisa.

Légifotó: Civertan Grafikai Stúdió


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 09 + 26


Add a Facebook-hoz
Szent Imre tér »»

Csepel emblématikus tere, közlekedési központja, melynek története fontos része Csepel történetének is. A téren álló Kisboldogasszony templomot 1857 és 62 között emelték. Szintén itt került elhelyezésre egy II. világháborús emlékmű és az 56-os emlékmű, melyet 2006-ban avattak fel.
Széchenyi tér (Roosevelt tér) »»

A legnagyobb magyar, Széchenyi István nevét 2011-től viseli Pest egyik legjelentősebb tere. Előtte, hosszú évtizedekig Roosevelt tér volt a neve, de korábban viselte Ferenc József nevét is, miként hívták Lánchíd térnek, Kirakodó térnek, még előbb pedig Ács térnek.
Hősök tere »»

Mennyire elszoktunk már az ilyen elnevezésű terektől, nekem legalábbis egy korábbi időszak térelnevezési gyakorlata ugrott be rögtön a hősök szóról, pedig hősökre minden korban szükség van. Az itt bemutatott tér a főváros 23. kerületében, Soroksáron van.
Nagytétényi Kastélymúzeum parkja »»

A Nagytétényi Száraz-Rudnyánszky kastély felkeresése már tekinthető egy kisebb kirándulásnak is –a belvárosból indulva-, azonban még elérhető tömegközlekedéssel.Tamogató:
Az oldal üzemeltetője:

Civertan Grafikai Stúdió
Cím: 1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu
Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió